Scones
Mina onsdagsmorgnar brukar bestå av två timmar spanska, men idag var det eget arbete så jag och min goa vän Amanda bestämde oss för att äta frukost ihop och plugga tillsammans. Eftersom te är något vi båda är stora konsumenter av drack vi självklart det, men vi passade också på att göra scones. Några bilder blev det inte (man vill ju äta dem medan de fortfarande är varma haha), men här har ni receptet:
2 scones
1,5 dl mjölk
50 gram smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma.
