Havreflarn
Nu var det länge sedan jag skrev här. Tystnaden beror inte på ett uppehåll med bakandet, utan egentligen brist på tid till att blogga om det. Men nu är det sommarlov och jag planerar att ta tag i uppdateringen igen!
Idag bakade jag havreflarn. Havreflarn är superlätta att baka och dessutom går det fort! Receptet på mina havreflarn kommer här:
ca 40 st
Ingredienser:
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda det med havregryn, strösocker, vispgrädde och sirap i en bunke. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Lämna ungefär en decimeter mellan varje klick för att undvika att flarnen flyter ihop vid gräddningen.
Grädda mitt i ugnen tills havreflarnen är gyllene, vilket tar ca 4 minuter.


Foto: Jag, Canon Eos 1000D
