Macaroons med lemon curd
ca 50 macaroons
125 g finmalt mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g strösocker
röd karamellfärg
fyllning:
Lemon curd efter behag
Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten.
Väg upp 125 gram av mandelmjölet och lägg det i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Lägg äggvitorna i en separat bunke och vispa dem så hårt att du kan hålla bunken upp och ner utan att smeten rör sig. Vispa i sockret lite i taget och därefter karamellfärgen. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut runda klickar, ca 2 cm i diameter, på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt dem stå i minst en timme. OBS: Grädda inte macaroonerna innan de har satt sig ordentligt, då finns risken att det spricker.
Grädda dem sedan mitt i ugnen i 160 grader i ca 10-12 minuter. Ta försiktigt loss dem från plåten när de har svalnat något.
Fyllningen: Bred på lemon curd på hälften av macaroondelarna. Lägg ihop macaroonerna försiktigt två och två utan att trycka för hårt.

Foto: Jag, Canon Eos 1000D


Kommentarer
Trackback