Mandelbiscotti
Jag är en riktig skorpmänniska. Det spelar ingen roll om det är december eller juli, skorpor är alltid lika gott. Tyvärr har jag inte tid så ofta att göra egna eftersom det tar ganska lång tid. Jag hade planerat att baka skorpor snart, men insåg att biscotti skulle vara ett bättre alternativ då det går snabbare. Igår började jag därför med det och idag var de ätklara. Ett riktigt lättgjort recept som är otroligt gott.
ca 40 skorpor
6-7 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1- 1 1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör samman smöret med sockret i en separat bunke och blanda ner äggen i den bunken, ett i taget. Rör sedan ner mjölblandningen.
Hacka mandlarna i önskad storlek. (Förslagsvis delas de 3-4 gånger). Rulla degen till fyra längder, platta till dem och lägg dem med lite mellanrum på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i ca 20 min. Ta ut plåten och skär genast längderna på snedden i tre centimeter tjocka bitar. Ställ sedan tillbaka plåten i ugnen igen och låt de stå på eftervärme. (Bäst blir det om de får stå över natten).
Foto: Jag, Canon Eos 1000D

