Nötskorpor

Dessa skorpor gjorde jag en gång förra året och tyckte att de blev väldigt goda ch därför bestämde jag mig för att göra de i år igen. Jag tycker att det är mer som en sommarskorpa än en vinterskorpa då den är så söt och nästan som en kaka, perfekt som ett litet fikatilltugg på sommarlovet. Dock tar det två dagar att göra skorporna, men de "sköter sig själva" stora delar av tiden så man behöver inte vara hemma och kolla till dem en gång i timmen, vilket jag tycker är toppen. Receptet kommer från Söta Saker.
 
ca 40 skorpor
 
4 ägg
3 dl strösocker
1/4 dl smält eller flytande smör
200 g hasselnötter
5 dl vetemjöl
 
Dag 1: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och socker. Blanda i överiga ingredienser, även nötterna. Grovhacka endast nötterna. Häll smeten i en avlång brödform, smord och bröad, och grädda den i ca en timme på nedersta falsen. Låt kakan kallna, stjälp upp den och vira in den i en våt, urvriden kökshandduk. Lägg byltet i en plastpåse, förslut och låt vila i rumstemperatur i 12-18 timmar. (Jag själv rekommenderar kring 12-14 timmar, annars blir de inte särskilt knapriga). 
 
Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader. Packa upp kakan, skär den i tunna skivor och lägg ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Foto: Jag, Canon Eos 1000D, macrofilter 2+


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0