Receptet som aldrig sviker
Kladdkaka kan ju ibland kännas lite uttjatat, men receptet jag har är så otroligt bra att den alltid blir lika god. Jag har aldrig misslyckats med det hör receptet och jag skulle tippa att jag har bakat över hundra kladdkakor i mitt liv.
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk vanilj- eller vanillinsocker
3 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form (helst med löstagbar kant). Smält fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och kakao i smeten. Tillsätt fettet och rör smeten jämn. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ett tips är att istället för att bröa formen med ströbröd så bröar man den med kokos. Det ger en lite knaprig kant plus att det blir lite roligare med variation.
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk vanilj- eller vanillinsocker
3 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form (helst med löstagbar kant). Smält fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och kakao i smeten. Tillsätt fettet och rör smeten jämn. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ett tips är att istället för att bröa formen med ströbröd så bröar man den med kokos. Det ger en lite knaprig kant plus att det blir lite roligare med variation.


Kommentarer
Trackback