Valnötsbröd
Min lediga dag idag ägnade jag delvis åt att baka surdegsbröd. Det var min goda vän Amanda som gav mig receptet och det var verkligen otroligt gott! Jag som aldrig har bakat surdegsbröd förut insåg att det inte var speciellt svårt och att det faktiskt inte behöver ta jättelång tid. Det här är ett superrecept som jag verkligen rekommenderar!
2 limpor
10 gram jäst
3 dl rumstempererat vatten
150 gram rågsurdeg
550 gram vetemjöl
12 gram salt
1/2 dl honung
250 gram hackade valnötter
Se till att ha gjort en rågsurdeg i tid så att du har tillräckligt mycket.
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i de andra ingredienserna. Knåda till en blank deg och jäs den i 45 minuter.
Forma degen till två bröd. Jäs på smord plåt (jag använde dock brödformar) till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbottnen med vatten, det ger brödet en hård yta. Sänk sedan temperaturen till 210 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.


Foto: Jag, Canon Eos 1000D, macrofilter 4+


Kommentarer
Trackback